Home Haberler Sağlıklı Yemek Pişirmek İçin 10 Kural

Sağlıklı Yemek Pişirmek İçin 10 Kural

0

Sofraya Yalnız Oturmayın

Sademutfak.com

1. Demlediğiniz bitki çaylarından artanları buzdolabında saklayıp yemeklerde kullanabilirsiniz. Yemeğe hoş bir çeşni katar, aynı zamanda israfı önlemiş olursunuz.

2. Bayatlamış ekmeklerle kıtır ekmek yapabilirsiniz. Veya bayatlamış ekmekleri buzdolabında biriktirip pizza hamuru yapabilirsiniz. Bayat ekmek, yoğurt, yumurta, baharat, zeytinyağı ve peyniri iyice yoğurup fırın tepsisine yayın. Fırında kızartın.

3. Sarımsakları yıkayıp, bütün halinde ve kabuklarını soymadan pilavların içinde pişirebilirsiniz. Servis ettiğiniz zaman sarımsağı çatalınızla bastırarak kolayca kabuğundan ayrılmasını sağlayabilirsiniz. Pilavınız hem çok lezzetli olacak, hem de şifa bulacaksınız.

4. Pirzola gibi etleri demirdöküm tencerede, hafif yüksek ateşte kapağını kapatarak pişirin. Izgara gibi lezzetli oluyor. Ayrıca et pişirmenin önemli bir püf noktası etin suyunu hapsetmesini sağlamaktır. Et suyunu salarsa sert ve daha az lezzetli olur. Bunun için eti demirdöküm tencerede kısık ateşte değil, yüksek ateşte pişirmek önerilir.

5. Aynı kapta pişen yemek tek çeşit yemek hükmündedir. Gıdalar arası geçiş olduğu için bu yemekler karışık ve hazmı zor yemekler sınıfına girmezler.

6. Maydanoz, kırmızı pancar, kereviz gibi sebzelerin saplarını bir kavanozda biriktirin. Bu sapları sulu yemeklerde, çorbalarda kullanabilirsiniz. Vitamin ve minerallerin büyük kısmının saplarda olduğunu unutmayın.

7. Yemek pişirirken soğanları yağda kavurmak yerine hafif suyla haşlayın, yemeklik sebzeleri de ekleyip pişirdikten sonra altını kapatın ve zeytinyağını ekleyin. Böylece zeytinyağınızın faydalarında istifade etmiş olacaksınız.

8. Yemeklerinizi mümkün olduğunca salçasız yapmaya çalışın. Birçok sebze yemeğinin ve çorbanın gerçek lezzetine varacaksınız.

9. Yemeklerinizi günlük, hatta öğünlük pişirin. Ancak tahıllar piştikten bir gün sonra da yenebilir.

10. Yemeklerinizde içme suyu veya kaynak suyu kullanın. Bunu yapamıyorsanız en azından çeşme suyunu toprak küplerde dinlendirerek kullanın. Özellikle haşlama için kullandığınız suları diğer yemeklerde ve çorbalarda da değerlendirerek az suyla çok yemek pişirebilirsiniz. Unutmayın, sebzeler çok suyla pişirilirse vitaminlerini kaybederler.

Kaynak: sademutfak.com

NO COMMENTS

Exit mobile version