(Sadehayat.com)
Bizler aşılarda bulunan kimyasalların insan vücuduna verdiği zararları konuşur dururken, bilim adamları kusursuz ve ölümsüz insan modeline giden yolda cüretlerini her geçen gün arttırıyorlar. Yeni DNA rekombinant yöntemleri ve üretilen teknolojilerle artık aşılar içinde bulunan mutatif moleküllere bağışıklık sistemi zırhı bile karşı koyamayacak.
Uluslararası bilim Hiç hasta olmayan, uyumayan, kendisi vitamin sentezi yapabilen, acı hissetmeyen, neredeyse hiç yorulmayan bir insan tasavvurundan yola çıkarak geliştirilen yeni bir aşı teknolojisini konuşuyor…
ABD Savunma Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilen çalışmayla,
Wired dergisinin haberine göre Pentagon, aşıların mü
kemmel kılınmasına yönelik akıllı çözümler için bilim insanlarını seferber etmiş durumda. DNA bazlı aşılara büyük önem veren Pentagon, DNA bazlı aşıları hem garantili oldukları hem de normal aşılara göre daha hızlı üretilebildiği için tercih ediyor.
Bu aşıların içinde özel olarak üretilmiş DNA molekülleri bulunuyor, bunlar hücreye alındığında vücuda bağışıklık kazandıran proteinler salınabiliyor ve hastalığa karşı koruma sağlanıyor. Ancak bu moleküllerin hücre içine nasıl gireceği hep sorun olmuştu. Kaslara enjekte edilmiş DNA molekülleri, hücre arasındaki boşluklarda kaldığından bugüne kadar istenen verim alınamamıştı.
Son gelinen noktada bilimciler, kaslara enjekte edilen aşıların hücre zarlarını geçirgen kılan “kısa elektrik dalgaları” kullanarak hücreye sokmayı deniyor ve bu fikri hem vücuda hasar vermeden hem de askerlerinin canını acıtmadan hayata geçirebilmek için çözüm yolları arıyor.
İlk kez 2005’te Atlar üzerinde denenen yöntemin uzun vadede ABD askerleri üzerinde ne gibi bir etki oluşturacağı merak konusu.